Pitanja i odgovori


Koji je postupak ugradnje?

Vršimo ugradnju elastičnih drvenih letvica na metalni mehanizam kod Vas u stanu. Postupak je da se pre ugradnje utvrdi ispravnost, tj. u kom je stanju metalna konstrukcija. Ako je rasklopni metalni mehanizam ispravan demontira se metalna mreža, pričvršćuju se metalni držači tako što se buše nove rupe na konstrukciji a sami držači se pričvršćuju pomoću pop nitni. Letvice su zakrivljene, a luk se okreće na gore, a ugrađuje se 14 komada letvica. Posle ugradnje, vraća se Vaš, postojeći dušek, a ležaj se sklapa kao i do sada.

Šta se radi ako je mehanizam neispravan ili oštećen?

Ako su u pitanju manja oštećenja gde nije potrebno angažovanje varioca popravke se vrše na licu mesta, pre ili tokom ugradnje. U tom slučaju ne naplaćuje se dodatno. Ako su oštećena veća, funkcionalnost mehanizma poremećena, onda se angažuje varilac, čije se usluge dodatno plaćaju ili se, ako postoji mogućnost, nabavlja kompletno nov mehanizam sa već ugrađenim lattoflex letvicama i ugrađuje umesto postojećeg.

Da li se posle ugradnje letvica osećaju šipke ispod leđa?

Osnovni razlog ugradnje letvica u rasklopne mehanizme jeste taj da se dobije udobno spavanje i sedenje. Za razliku od metalne mreže, koja se isteže, lattoflex letvice imaju drugačiji princip rasporeda tereta. Krajnji efekat toga je da se posle ugradnje letvica dobija vrlo kvalitetan, udoban, ležaj gde se ne osećaju šipke ispod letvica, a ležaj bude čvršći i za sedenje.

Koji je vek trajanja letvica?

Naše iskustvo je da letvice traju više od 20 godina, koliko ih mi već ugrađujemo, ali definišemo da je realan vek trajanja letvica 10 godina. One najviše stradaju od sedenja, kad je mehanizam sklopljen, ali je dobra stvar da se posle isteka veka trajanja letvice mogu zameniti pojedinačno na delu gde su najviše izgubile elastičnost.

Da li se posle ugradnje letvica u trosed ili dvosed može ubaciti novi dušek?

Može, uz napomenu da se danas više ne mogu naći odgovarajući dušeci sa žičanim jezgrom (Yogi) za starije tipove mehanizama, te imamo u ponudi dušeke izrađene od sunđera debljine 6 i 8 cm, a prema dimenzijama mehanizama koji su standard.

Da li postoji mogućnost kupovine materijala za samougradnju?

Postoji, cena je niža od ukupne za oko 20 %. Potrebno je utvrditi koju vrstu mehanizma posedujete jer postoji nekoliko modela u po nekoliko dimenzija.

Koje su cene ugradnje letvica?

Ugradnja letvica u trosed iznosi oko 100 €, u dvosed oko 85 €, za mojca trosed oko 120 €. Usluge varenja iznose oko 25-30 €, a popravke mehanizama od 10-40 €. Usluge se naplaćuju u dinarima, u skladu sa promenom kursa.


Pročitajte nešto više Šta su to lattoflex letvice

Pročitajte nešto više Zanimljivosti

Kontaktirajte nas!

Vaša pitanja možete postaviti putem formulara na strani Kontakt
ili nas nazovite telefonom, radnim danima od 09h -17h.

tel: 011 288 30 90
mob: 063 316 046
info@beoflex.co.rs

Skype Beograd, Srbija