Dušeci bez žičanog jezgra

Project name
Dušeci za rasklopne mehanizme

Za rasklopne mehanizme troseda i dvoseda nudimo Vam dušeke sa jezgrom od sunđera i presvlakom koji su prilagođenih dimenzija rasklopnim mehanizmima troseda i dvoseda. Napominjemo da se dušeci sa žičanim jezgrom koji su se nekad koristili (često sa oznakom YOGI) za mehanizme više ne proizvode, kao ni ti stari tipovi mehanizama. Cene dušeka zavise od dimenzija mehanizama, a najčešća dimenzija je 133x182 cm debljine 6 cm, a cena za ovaj dušek iznosi 7000,00 din.

Project name
Dušeci za bračne i pojedinačne krevete

Kombinovanjem specijalnih polimera najmlađe generacije i lateks gume dobijene vodenim upenjavanjem, nastao je dušek koji ima:
- visok otpor na habanje
- intenzivan osećaj udobnosti pri ležanju
- minimalno trajno izobličavanje
- antialergijska svojstva
Zahvaljujući svojoj izrazitoj fleksibilnosti i gustini od 50kg/ m2 dušek Waterlatex se odlično prilagođava oblicima tela. Opremljen je antibakterijskim Sanitized tekstilnim tkanjem, i ima trajnu zaštitu od grinja. Visina 18cm.
Garancija na nepromenljivost oblika jezgra je 15 godina.

Posteljina, prekrivači, jastuci

Project name
Posteljina od vune

Vuna omogućava savršenu kombinaciju čvrstoće i mekoće koja Vam daje snažan osećaj sigurnosti, bezbednosti i komfora. Vuna greje zimi, a leti hladi, jer vunena vlakna sadrže milione mikroskopskih vazdušnih džepova. Kada se vuna koristi kao posteljina ti vazdušni džepovi zadržavaju toplotu u hladnim zimskim noćima, dok se leti dešava obrnuto, vuneni prirodni mehanizam preuzima “kontrolu temperature” i sprečava pregrevanje vašeg tela.
Vuna može da apsorbuje i do 33% tečnosti od svoje težine bez osećaja vlažnosti, dok akril i poliester mogu da upiju samo 1-2% vode pre nego što postanu vlažni. Apsorbovana vlaga se prenosi kroz vunena vlakna izvan postelje, tako da ona ne postaje natopljena i zasićena. Pri tom znojenje nije zaustavljeno, jer je to mehanizam koji kontroliše i reguliše temperaturu tela.
Mekana i bujna na dodir, vunena vlakna imaju neprevaziđenu elastičnost, tako da se posteljni i drugi proizvodi od vune teško habaju, što obezbeđuje dug vek upotrebe. Sva ova svojstva vune su raspoloživa u širokom spektru zdravih, lepih i luksuznih proizvoda za spavanje koji pružaju pravo zadovoljstvo.
Ulaganje u vunenu posteljinu je dugotrajna investicija u kvalitet, komfor i, pre svega, dobar i zdrav san.

www.baleno.rs

Project name
Antialergijska

Grinje iz kućne prašine postoje u svakom krevetu. Njihov izmet, kod osetljivih osoba, stvara alergijske reakcije. U konvencionalnim krevetima sa posteljinom od perja, koje upija i zadržava vlagu, nastaje vlažno-topla klima koja pogoduje grinjama. Perje, kao prirodni materijal, sa izraženom strukturom daje mogućnost grinjama da se nastane u takvoj sredini.
“OAZA” sprečava ova dešavanja. Specijalni poliesterski materijal "Kodel" ne upija vlagu i tako je gladak da onemogućava taj proces. U njemu se ne zadržavaju ostaci perutanja kože i kose tako da nema mogućnosti za ishranu grinja.
Posteljni komplet “OAZA” je apsolutno otporan na iskuvavanje do 95oC i sterilizaciju do 140oC. I jastuk se pere do 95oC bez bojazni da će se njegov sadržaj zgrudvati. Ova posteljina daje miran san svima koji su alergični na kućnu prašinu, što je dokazano i ispitivanjima na specijalnim alergološkim klinikama.